Nieuws van de Jan Woudsmaschool

Pasen
Tijdens ons Paasfeest mochten we weer veel ouderen uit Driemond verwelkomen die met ons de Paasbrunch genoten. Zij werden door de kinderen van groep 8 ontvangen als ware gastheren en gastvrouwen. Ook zaten zij aan tafel met onze gasten.Paasbrunch Wij vinden het heel waardevol om op deze manier de kinderen ook te leren aandacht te hebben voor anderen in deze maatschappij.
Na de Paasbrunch was er nog een paasviering die we met alle groepen samen hebben gehouden.

 

Schoolvoetbal
De meiden van groep 5/6 gingen als een speer tijdens het KNVB Schoolvoetbaltoernooi. Na drie rondes op de velden van FC Weesp, was het vervolg de regiofinale Amstelland. En daar behaalden ze een fraaie tweede plek. We hebben genoten van het spel en de inzet van de meiden.

schoolvoetbal

Kleuters
De kleutergroepen werken rond het thema "Zomer en op reis". Zij leren over het weer, dieren (insecten) die te zien zijn in deze tijd, activiteiten die je kunt doen als het zomer is, zoals lekker buiten spelen en naar het strand gaan. En tot slot gaan zij het themaonderdeel vakantie en op reis verder uitdiepen.
In de ontdekhoek leren de kinderen al spelenderwijs van alles over drijven en zinken en wat je allemaal voor leuks met water kunt doen (denk aan schuim, gekleurd water en bellen blazen).

Uitstapjes
Regelmatig gaan de groepen ook op excursie.
Groep 4 is onlangs naar het Van Goghmuseum geweest. Zij kregen daar een hele bijzondere rondleiding van Josephine en Cornelie, nazaten van Camille Roulin, de jongen die door Van Gogh werd geschilderd. Op school hebben de kinderen hun eigen Van Gogh schilderij gemaakt.
Groep 7/8 bezocht het filmmuseum EYE en kreeg daar een workshop grimeren. Het zag er behoorlijk levensecht uit allemaal.
Verder gaat groep 3 nog naar het Scheepvaartmuseum en groep 5 naar het SoundLab in het Muziekgebouw aan het IJ.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!