Jan Woudsmaschool

Nieuws van de Jan Woudsmaschool
In maart stond het thema "Duurzaamheid" centraal in de hele school. In alle groepen waren activiteiten waarbij de kinderen leerden hoe ze goed voor de aarde kunnen zorgen.
Tijdens het project hebben we o.a. een Warme Truiendag gehouden, een Earth Hour en deden we mee aan de Landelijke Opschoonactie.
De Warme Truiendag betekende dat we de kachel laag hebben gezet en allemaal een lekker warme trui aan deden. Zo leerden we dat we op de uitstoot van CO2 kunnen besparen en het dan toch nog warm hebben.
Tijdens Earth Hour hebben we een uur lang geen gebruik gemaakt van elektriciteit. De lichten gingen uit, de computers, het digibord, etc. Wereldwijd doen mensen mee aan Earth Hour om het signaal af te geven dat we een leefbare aarde willen doorgeven aan volgende generaties en dat we ons zorgen maken over hoe de mensen nu met de aarde omgaan.
Het project sloten we met elkaar af met de Landelijke Opschoondag. Wellicht heeft u ons in het dorp zien rondlopen met de felgekleurde hesjes aan. We hebben die ochtend in een uur tijd heel wat zwerfvuil in het dorp kunnen opruimen. Wel meer dan 100 vuilniszakken hadden we vol. Gelukkig heeft de gemeente deze 's middags ook nog op kunnen halen en was het dorp weer een beetje schoner.

Eind maart werd er ook weer gevoetbald tijdens het KNVB Schoolvoetbaltoernooi bij FC Weesp. Onder de naam Bredeschool Driemond deden er 4 teams mee van onze scholen. En ze hebben laten zien dat ze in Driemond kunnen voetballen: de 2 teams van meisjes groep 5/6 en het jongensteam van groep 5/6 mochten door naar de finale begin april !

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!