April 2017

LENTE(KRIEBELS) op de CORNELIS JETSES SCHOOL


Op de Cornelis  Jetsesschool had iedereen de lente in hun hoofd. Op verschillende manieren.
Zo stond de school van 20 t/m 24 maart een week lang in het teken van  'Lentekriebels'.  Dit werd mede georganiseerd door de Rutger Stichting, die zich  er voor in zet dat de beleving van seksualiteit voor iedereen vrijwillig, veilig en fijn moet zijn. In deze week werd dagelijks aandacht besteed aan de seksuele ontwikkeling en beleving. Natuurlijk op ieders eigen niveau. Je praat hier met een 4-jarige anders over natuurlijk dan met een 11-jarige.

Soms leidde dit ook tot leuke en interessante vragen/opmerkingen. Bijv. waarom worden pubers zo snel boos? Juf, heeft u wel eens gezoend? Hoe krijg je de baard in je keel? Baby's komen uit je navel.  Al met al is het belangrijk genoeg om hier op een open en eerlijke manier voldoende aandacht aan te besteden.  En we zullen er dan ook zeker mee doorgaan. Cornelis Jetses
Maar er werd uiteraard ook op een andere manier aan de lente gewerkt. In de groepen 1-2 en 3-4 kwamen de leerlingen dagelijks vol spanning naar school om te kijken of de kikkervisjes al gegroeid waren. Maar bij de kleuters heeft ook een echte broedmachine gestaan. Daar moesten ze meer geduld voor hebben. Wel 3 weken. Wanneer u dit leest zijn de kuikentjes wel al heerlijk op een plekje op een boerderij. Het hele proces was echt genieten door de verwondering en het enthousiasme van de kinderen. Dit vergeten ze niet snel meer.

Tot slot, en dit staat los van de lente, willen we ook nog een groep mensen bedanken. Nl. de dames van breiclub 'Steekje los'.  Zij hebben onze breipaal weer in ere hersteld. Deze staat er weer netjes en heel bij. Het ziet er weer verzorgd uit. Fijn hoor. Dus dames...namens alle leerlingen reuze bedankt.


Tot volgende maand allemaal.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!