juni 2017

CORNELIS JETSES NIEUWS

Buiten de gewone lessen gebeurt er altijd wel wat in een van de groepen.  Zo maar een greep hieruit:
Spanning bij de 8e groepers. Hoe verloopt de CITO-eindtoets? Wel, we kunnen zeggen dat deze goed is gemaakt door de kinderen. Het heeft een mooi gemiddelde opgeleverd, waar het team en de leerlingen terecht trots op zijn. Onze 8e groepers kunnen vol vertrouwen de stap naar het Voortgezet Onderwijs maken. Maar eerst nog hard werken aan de eindmusical.
De 8e groepers hadden het druk. Zij hebben ook nog het Praktisch verkeersexamen, ofwel het fietsexamen, afgelegd. En iedFietsexamenereen is hiervoor geslaagd. 

Diverse groepen hebben een boerderij bezocht. Voor een aantal kinderen een heel nieuwe ervaring, waar zij veel van geleerd hebben. Maar een van de hoogtepunten was toch wel dat ze hebben kunnen zien hoe groot de kuikens, die hier op school zijn uitgebroed, inmiddels al weer zijn.

Net zoals van veel andere scholen liep ook een groot aantal leerlingen van ons de Avondvierdaagse.  Ze hebben weer sportief doorgestapt. Voor een aantal kleuters was het de eerste keer. Een mooie prestatie voor een 4-jarige. Maar voor de andere leerlingen (en ouders) natuurlijk niet minder.  

Natuuronderwijs kan je leren uit een boek. Maar je kan er ook op uit trekken, de natuur in. En dat deden onze groepen 3 en 4. Tijdens een wandeling bij/rond de Gaasperplas viel heel veel te zien. Helemaal als je gewapend bent met bijv een schepnet. Dan valt er heel wat te zien. En als deze les dan afgesloten wordt met lekker buiten je brood opeten, is de dag helemaal geslaagd.

Een ander aspect wat wij heel belangrijk vinden is kunst en cultuur. In dit kader hebben de groepen 5 en 6 een bezoek gebracht aan Nationale Opera en Ballet om daar een workshop te volgen. Waren de kinderen eerst nog wat lacherig en er van overtuigd dat dit heel saai zou worden, na afloop was iedereen enthousiast na serieus aan het werk te zijn geweest en was het vooroordeel weggenomen. Of zoals een van de leerlingen zei: Juf, ik vond er eerst niets aan, maar als ik nu ballet op de tv zal zien, kijk ik er toch op een heel andere manier naar.
En zo gaat ook dit schooljaar richting einde. Maar er voordat het zover is zijn er nog leuke activiteiten. Daarover meer in de volgende editie.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!