september 2017

't Is weer voorbij..

Ja, het is weer voorbij die mooie zomer. Ik hoop dat u het naar uw zin heeft gehad. Uit of Thuis. De thuisblijvers beleefden misschien nog wel meer avonturen dan de vakantiegangers. Want elke keer was het weer spannend hoe je nu weer met je fiets langs de bouwers van de brug en over de pontonbrug moest gaan.  En met de auto naar Weesp was soms ook een heel avontuur. Maar alles went en al gauw zag je mensen in hun auto zigzaggen of het nooit anders geweest was. En de fietsers uit het dorp er direct achter aan want als je op het fietslicht moest wachten duurde het wel erg lang.

Och en die arme verkeersregelaars: wat stonden die zich te vervelen. Maar goed dat ze bijna allemaal een telefoon hadden om mee te spelen. Er was eigenlijk maar een regelaar die consequent elke auto aanhield die richting Driemond wilde. Nee die verkeersregelaars waren niet te benijden. Op een gegeven moment reed ik met mijn fiets op de Provinciale weg richting metro toen er in het dorp een sirene klonk. Het was de brandweer. Meteen was de regelaar waar ik het dichts bij was wakker: "aan de kant mevrouwtje, er komt een politiewagen of ambulance aan" "brandweer" zei ik eigenwijs.  Ik ging braaf rechts in de berm staan, maar dat was niet genoeg: "nog verder aan de kant" gehoorzaam schoof ik nog een stukje op en nog een stukje, zodat ik echt op het randje van de Gaasp stond. De brandweerwagen denderde voorbij en ik mocht, na nog een paar minuten gewacht te hebben, door: ik kreeg een genadig knikje.  Ja dan kun je niets anders doen dan vrolijk en zo dankbaar mogelijk "dank u wel!" roepen.

Maar als je dan 's avonds in het donker terugkwam stond er niemand en brandden ook de straatlantaarns niet. Dat vond ik pas echt eng. Ik ben een beetje nachtblind en vond het griezelig om m'n weg te vinden tussen de hopen stenen en afzetlinten door.
Als alles goed is hebben we, als u dit leest een mooie nieuwe verantwoorde brug en kunnen we er weer een tijdje tegen. En ons bezoek komt dan ook weer op tijd. Hoe het met de verkeersveiligheid en de stoplichten gesteld is moeten we nog maar even afwachten.

In de vakantietijd is er ook flink doorgebouwd aan de Kern (naast de school) en ook de Droomzone Maanhof verandert met de dag. Het Maanhof is de favoriete wandelbestemming van veel Driemonders. Luidkeels wordt er soms commentaar gegeven op de diverse nieuwe woningen: waarom hebben ze niet allemaal zonnepanelen? Waarom zijn ze allemaal gebouwd met hout? Waarom heeft die ene een rieten dak? Wat een kleine raampjes, Wat een grote ramen, Wat een hoog dak, Wat een rare kleur, Wat mooi, lelijk, vreemd, breed, smal ..
Nou u loopt daar zelf dus u weet het wel. Nu zijn het vnl  Driemonders die daar zijn gaan wonen volgens mij dus die kennen hun dorpsgenoten en schrikken er niet van.
Het is wel te hopen dat er met al die nieuwe woningen weer beter openbaar vervoer komt zodat Driemond ook in het weekend en 's avonds weer bereikbaar is.

Ik wens u veel te genieten en weinig negatief commentaar

Uw Leentjebuur

Deze column geeft niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de Dorpsraad weer

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!