april 2017

Aan de stok

Ze zeggen het wel,  maar nu heb ik het zelf ook gemerkt: als je in een rolstoel zit of zelfs maar met een stok loopt, denken mensen meteen dat je ook geestelijk invalide bent.
Het is al weer even geleden maar op 9 februari miste ik net het laatste treetje van de trap, gelukkig het onderste treetje. Ik was alleen thuis en toen ik opgekrabbeld was bleek dat mijn enkel het meest te lijden had gehad. Natuurlijk moet je dan 48 uur rusten en koelen maar ja, je denkt toch dat als je net doet of er niets aan de hand is alles vanzelf over gaat.

Na foto's (niet gebroken) en veel pijn besloot ik toch maar naar Bart, de  fysiotherapeut, te gaan.  Ingetaped en wel zou ik zeker 6 weken geduld moeten hebben.
Ik gebruikte een wandelstok als ik wat langer moest lopen. En toen merkte ik het. Ik stond in Weesp boven bij de lift van het parkeerdek te wachten tot de auto voor kwam rijden. Een aardige mevrouw legde me uit dat de ene lift defect was en dat ik op de knop van de andere lift moest drukken. Ik kon nog net op tijd protesteren anders had ze me in de lift naar beneden geduwd. Daar kwam ik net vandaan. En dat was niet de enige keer dat ik me als een ZZG (zeer zielig geval)  behandeld voelde. Of het nou komt doordat ik door pijnstillers wat duffig uit m'n ogen keek of doordat men vrouwen met een stok vanzelf dommer vindt, maar als echtgenoot T met een stok loopt, lijkt hij wel ontzag in te boezemen. "Meneer de Baron" noem ik hem dan altijd. Hij wordt dan met respect en alle egards  behandeld.

Het zal de uitstraling zijn. "Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen." (Herman Finkers, 30 jaar geleden) Nou zo is het in Driemond nu ook nog, nog wel. We hebben een kruispunt met stoplichten: de in- en uitgang van ons dorp. Die zijn er niet zo maar gekomen. Daarvoor heeft in 1980 heel Driemond, de dorpsraad incluis, heftig actie gevoerd. Want iedereen kon toen zien dat het veel te gevaarlijk was zonder stoplichten. Enfin dat heeft u in het stukje van de historische kring van februari kunnen lezen (www.historischekring.nl) Zouden er nu ook acties komen? Mensen zijn net als toen erg bezorgd en vinden dat die stoplichten noodzakelijk zijn. Ja en als er bij Langerlust wel zomaar stoplichten kunnen komen, waarom dan niet bij Driemond vraag je je af. Wordt vervolgd.

O ja nog dit: Met mooi weer hoor je al van verre het muziekje van het ijscobusje. Een teken dat de zomer nadert. Voor de complotdenkers onder u: datzelfde muziekje heb ik gehoord in Frankrijk, in Noorwegen en in Duitsland. En steeds kwam er eenzelfde busje voorrijden met ijs. Hier is sprake van een ijs-multinational. Of dat busje moet heel hard van het ene land naar het andere land gereden zijn, maar dat geloof ik toch niet.  Er blijkt dus een internationale afspraak te zijn om ijs altijd met hetzelfde tingeltje en van uit eenzelfde busje te verkopen. Interessant niet? Dat is toch anders dan dat je tegenwoordig in allerlei landen Hema's en C&A's ziet, en de Lidl. Daar is niks aan. Een Bleijenberg supermarkt, waar je  alles kunt kopen, en waar ze je kennen, die heb je gelukkig alleen in Driemond.
Ik wens u een vrolijk voorjaar waarbij u goed ter been bent en er genoeg te lachen is,

Uw Leentjebuur


Deze column geeft niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de Dorpsraad weer

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!