februari 2017

Tweet tweet

Nog nooit voelde ik me zo bejaard. Nu ben ik net 65 geworden (dank u), geen bijzondere leeftijd meer sinds je niet meer op je 65e met pensioen gaat, dus piep ben ik niet meer.
Nee ik bedoel het anders. Laat ik het zo vragen: Twittert u? of zit u op Instagram of Tinder? Kijk Facebook heb ik nog wel meegekregen en dat heb ik ook een tijdje bijgehouden. Leuk om te zien wat Zoon en zijn vrienden allemaal te vertellen hadden.

Maar op een gegeven moment kwamen er steeds meer babyfoto's, foto's van copieuze maaltijden en blij-blij-blij-berichten. Zoveel dat ik er genoeg van kreeg. Ook waren Zoon en zijn vrienden niet vaak meer op Facebook,  maar wel hun moeders, zodat ik met de moeders van de vrienden van mijn zoon berichten uitwisselde. Tja, hoe hou je jezelf bezig. Ik lees liever een echt boek moet ik eerlijk zeggen in plaats van Facebook. En dan bedoel ik een boek van papier met een mooie kaft en interessante inhoud. Na een artikeltje in de krant hoe je van facebook af kon komen, ging ik dat proberen en tegen alle verwachting in lukte dat meteen. Geen Facebook meer voor mij en in het begin hield ik ook echt tijd over.


Maar aangezien ik steeds vaker te horen kreeg dat het jammer was dat ik geen whatsapp had en dat dat toch echt leuk en handig was,  stuur ik nu wel van die appjes. Wonderlijk toch dat ik een vriend in Nairobi een berichtje kan sturen en dan meteen antwoord krijg! Hij is ook de enige met wie ik Skype! Je mag dus concluderen dat ik af en toe best wel modern mee doe.
Maar dat getwitter! Dat lijkt me niks. En het gekke is dat ik eigenlijk ook niemand ken die twittert. Of ze doen het stiekem natuurlijk. Als ik de kranten en de radio moet geloven worden via Twitter de belangrijkste berichten uitgewisseld. Niet alleen door de president van de United States maar ook hier in ons eigen land. Politici, artiesten en andere BNers  geven via twitter commentaar op van alles. Lekker makkelijk: je hoeft er de deur niet voor uit.

Nu zijn de verkiezingen al achter de rug en ik hoop dat u verstandig heeft gestemd, op een partij waarvan u het met het meeste uit het programma eens bent. En op een persoon die u helemaal vertrouwt. Want een politicus kan nog zoveel roeptoeteren, al dan niet op twitter, de vraag is toch: Hoe wil die partij doen wat ze belooft. Ik wil niet cynisch doen maar af en toe voel ik toch wel een kriebel opkomen..
Laatst was er een dame op de radio die voor zichzelf het klagen had afgeschaft. Dat viel nog helemaal niet mee. Ze klonk vrolijk. Sinds dat besluit om te stoppen met klagen had ze ook geen slaapprobleem meer: ze sliep nog steeds net zo slecht als anders (kleine kinderen) maar aangezien ze er niet meer over klaagde had ze er veel minder last van.

Ik wens u ook dat u niet meer hoeft te klagen maar een zonnedansje doet als het regent en een vrolijk liedje zingt als u pijn in uw buik krijgt van de politiek. Alles gaat voorbij en het is bijna weer zomer.

Uw Leentjebuur

Deze column geeft niet noodzakelijkerwijs het standpunt van de Dorpsraad weer

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!