mei 2017

Nieuws van de Dorpsraad

Bericht van de voorzitter
Ook al zijn we een klein dorpje. Het verenigingsleven is flink aanwezig. Daar mogen we trots op zijn. Inmiddels zijn de Oranje feestdagen rondom het plein en de Geinloop vanaf Matchzo al weer achter de rug. Petje af voor beide organisaties. Wij mogen trots zijn dat ons dorp bruist van de vrijwilligers die zich telkens inzetten voor ons allemaal.

Ik breng u graag op de hoogte betreft de belangrijkste punten welke zijn besproken met de provincie Noord-Holland.
Goed nieuws is dat bus 49 blijft rijden tussen A'dam en Driemond gedurende de afsluiting van de geinbrug. De standaard bus rijdt tot Langerlust en zal daar keren. Een klein busje zal dan de reizigers voor bestemming Driemond verder vervoeren tot aan de geinbrug. Vanaf hier kan men te voet verder. Er zal geen direct openbaar vervoer gaan naar Weesp. Reizigers kunnen wel met lijn 49 richting Zuid-Oost en dan verder met het OV naar Weesp (trein)

Mag ik u erop wijzen dat aan de weesper zijde van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal er ook een bus rijdt, namelijk de 522. Deze bus gaat naar Weesp, dus met wat moeite (trap op, brug over, trap af) kunnen goed ter been zijnde Driemonders wel met het OV naar Weesp.

Het is onmogelijk om tijdelijk parkeerplaatsen te creeren nabij de geinbrug. Te gevaarlijk! 
Vanuit Driemond is het toegestaan om Gein-zuid in te rijden (woon / werk verkeer) Hou rekening met hinder door bouw werkzaamheden. In deze krant leest u een oproep: wij vragen vrijwilligers om inwoners van Driemond te halen en brengen naar bijvoorbeeld Weesp of Amsterdam.

Weesp
De C.J. van Houten laan wordt afgesloten voor alle verkeer. Uitzondering is het verkeer vanuit Aetsveld.
Vanuit Bussum wordt eerste afslag naar G.J. Wiefferingdreef afgesloten.
Komende vanuit Driemond of Bussum is het niet mogelijk om de C.J. van Houtenlaan in te rijden.
Personeel en bezoekers Abbott Healthcare products zullen het terrein verlaten via de achteruitgang. Verder moet het personeel uit Weesp op de fiets naar het werk, de bus vanuit het station volgt ook de omleidingsroute.
Al het verkeer dat gebruik maakt van de N236 naar Weesp wordt omgeleid via de Rijnkade door het industrie terrein naar de A1 en dus ook naar het centrum van Weesp.

Verkeersregelaars zullen het verkeer begeleiden in de week van 6-12 juni.

Zo.U bent weer op de hoogte. Wij beseffen terdege dat de tijdelijke afsluiting van de geinbrug lastig is. Help elkaar indien nodig en zeker bij noodzaak! Ik vertrouw op u allen.

Klaas Rozendaal
Voorzitter

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!