februari 2017

Favoriet is mijn thuis, de moestuin en de sportclub

Sinds wanneer woon je in Driemond?
Roosje Kemmink is 21 jaar. "Heel veel mensen heten Roos, maar bijna niemand Roosje", legt ze uit. De moeder van Roosje overleed toen zij bijna 4 jaar oud was. Hoewel ze nog een klein meisje was herinnert Roosje zich nog zeker een aantal momenten van haar. "Mensen in het dorp en mijn familie zeggen dat ik op haar lijk. Qua uiterlijk, maar ook met het redden van beestjes. Mijn moeder sprong zelfs voor een sprinkhaan in de bres en zo ben ik ook".Roosje Kemmink

Roosje is hier geboren en woonde altijd in hetzelfde huis aan het Zandpad, wat wel twee huizen zijn geworden. Haar vader heeft 2 kinderen, haar tweede moeder Marion heeft 3 kinderen en samen hebben ze 4 kinderen (deze rekensom klopt echt).
Roosje vindt het bijzonder dat zij en haar vader nu al 15 jaar zo'n mooi nieuw gezin hebben met 3 broers erbij en dat Marion een goede vriendin was van haar moeder.

"Ik heb heel veel van Marion geleerd", zegt ze. "We sporten graag, dan gaan we samen trap lopen in de Mulstraat en we houden allebei van koken, films kijken en leuke dingen doen. Mijn ouders zijn super. Met mijn vader ga ik vaak hardlopen en we gaan graag op avontuur. In september doen we weer mee aan de Triatlon in Weesp. Met mijn broers maak ik ook veel lol".

Voor wie sta je klaar en wie staat er voor jou klaar?
"Ik heb een hechte band met mijn familie en vrienden, we  staan altijd klaar voor elkaar. In het dorp help ik ook graag oudere mensen, die heb ik allemaal leren kennen door de krantenwijk die ik zes jaar lang had. Dan gaan we samen pasteitjes bakken, lekker kletsen en ik ben ook wel eens naar de Hermitage geweest met een oudere Driemonder".
Roosje houdt van koken, daarom slaat ze geen avond van de Kookclub over. Ze is ook vaste bezoeker van het Walking Dinner.

Met buurvrouw Lydia onderhoudt ze een moestuin bij de Tuindersvereniging Driemond en als ze thuiskomen met een mand vol bramen, dan bakken ze daar samen een heerlijke taart van.
Haar VWO diploma behaalde ze aan het Vechtstede College. Roosje is daarna geen opleiding begonnen, maar heeft een aantal baantjes die ze allemaal leuk vindt.

Ze werkt in de gezelligste supermarkt van Gein, in een hele leuke Weespse koffiezaak en gaat in Muiderberg iedere week iemand helpen met tuinwerkzaamheden. En ze geeft op verschillende niveaus bijles economie en wiskunde aan middelbare school leerlingen. In haar werk is ze een trouwe en behulpzame collega.

Wat is je favoriete plek in Driemond?
"Favoriet is mijn thuis, de moestuin en de sportclub."
Ze voegt eraan toe dat Frankie de tofste voetbaltrainer is, dat ze in het weekend graag vertoeft in dorpscafe Villa Tante Bep, dat ze graag boodschappen doet bij de fa. Bleijenberg en dat ze al jarenlang groot fan is van het Oranjefeest.

In Driemond wordt het Oranjefeest tenminste 3 dagen lang gevierd en Roosje wil dat graag van begin tot eind meemaken. Als kind doe je mee aan de kinderspelen en als je wat ouder wordt heb je een kraampje op de vrijmarkt. Nog steeds vindt ze het leuk om mee te doen aan de spelletjes van de meerkamp of aan de hilarische 'prutmaraton', waarbij je tot aan je knieen in de modder zakt. Nu ze ouder is houdt ze ook van de avondfeesten waar je met iedereen lekker kunt dansen en kletsen. Ook aan het Oranjefeest draagt ze graag haar steentje bij, want ze draait tijdens het feest enkele bardiensten en staat ook achter de muntjes balie.

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!