"Bedenk wat een ander wil, niet wat je zelf leuk vindt"

Sinds wanneer woon je in Driemond?
Linda Swalue woont met haar man Donald, 2 volwassen dochters en een handvol huisdieren sinds enkele jaren in de Lentestraat, maar eigenlijk wonen ze al veel langer in Driemond.
Linda's vader, Co Schijffelen, was een van de eerste tuinders op het volkstuinencomplex Linnaeus aan de Stammerlandweg. Linda's ouders waren gescheiden en ze herinnert zich van de spaarzame bezoekjes aan haar vader vooral de vijver, voliere en de bijzondere naaldbomen. 

Na zijn overlijden, nu 23 jaar geleden, erfde zij het tuinhuis. Linda en Donald hadden een jong gezin en droomden van een caravan, maar een tuinhuis was wellicht nog mooier. Ze raakten zo verknocht aan hun tuin dat ze er een nieuw tuinhuis, geheel naar eigen smaak en gemak, hebben gebouwd. De bomen van Co zijn blijven staan en zijn Linda's favoriete soort. "De liefde voor naaldbomen heb ik van mijn vader".

Ze brachten graag meer tijd door in hun tuinhuis dan slechts de weekenden. Er reed toen  nog een busje van Linnaeus naar Gaasperplas, vanwaar hun dochters en pleegdochters naar verschillende scholen in Amsterdam reisden en 's middags weer terug kwamen naar Driemond. Linda Swalue

"Later gingen we ons meer verdiepen in het dorp en hoorden dat deze woning leeg kwam. Nu wonen we hier in een heerlijke straat, we hebben met niemand moeite. We hebben het hier zelfs zo naar ons zin dat we nu eindelijk vaker thuis dan op de tuin zijn".

Voor wie sta je klaar en wie staat er voor jou klaar?
Met haar man en kinderen vormt ze een hechte eenheid en ze ondersteunen elkaar door dik en dun.

Linda werkte 17 jaar lang in het Henriette Ronald Holsthuis, verzorgingshuis voor senioren. "Ik ben niet gediplomeerd, maar wel heel betrokken bij de zorg. Wat ik in de loop der jaren heb geleerd is dat je moet bedenken wat een ander wil, niet wat je zelf leuk vindt".
Linda verleent mantelzorg aan haar dementerende oma. Haar grootouders zijn inmiddels 70 jaar getrouwd.

Op de tuin organiseert ze de bingo, kinderactiviteiten en laatst het Sinterklaasfeest. Het was top.
Ook in het dorp mag iedereen haar vragen om een handje te helpen en ze biedt het graag aan.
Onlangs opende ze op facebook het Driemond online prikbord. Ze houdt niet van koken, maar afruimen bij de Kookclub is geen punt. Zij en Donald zijn vrijwilligers bij de Oranjevereniging en komend weekend helpt ze mee met de Kerstborrel. Net als verleden jaar, chocomel en gluhwein schenken. Reuze gezellig.

Wat is je favoriete plek in Driemond?
Ze lacht. "Wil je nu dat ik kies tussen mijn huis of mijn tuin?" Die zijn beide favoriet.
Ze vindt het belangrijk te beseffen dat we in Driemond op een andere manier leven, dan in de rest van de stad.
"Het is hier heerlijk, maar niet rustig want je kan de hele dag zwaaien".
Nieuwe bewoners kiezen bewust voor Driemond.

"Laten we er met z'n allen de schouders onder zetten om dit dorpje groot te maken als een prachtig eilandje in Amsterdam". Ze is geen trekker, maar achter de schermen meewerken doet ze graag.
Tenslotte zegt Linda: "En ik haal al mijn boodschappen bij de fa. Bleijenberg, omdat ik blij ben dat ze er zijn".

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!