november 2016

Ik ben degene die achter de computer zit

Sinds wanneer woont u in Driemond?
Beppie Lucassen (62) is geboren en getogen Hilversumse. Ze ging in Hilversum naar de Pedagogische Academie. Na de academie kwam ze via een vriend in de Bijlmerflat Grubbehoeve te wonen.  Destijds en nog steeds is dit een levendige omgeving. Ruim 35 jaar geleden was Beppie er coordinator van collectieve ruimte De Nachtegaal, dat nog steeds bestaat. Er is zelfs een groepje oudere dames uit Driemond dat wekelijks De Nachtegaal bezoekt om er te eten bij Resto VanHarte.
Samen met haar dochter, Xenia, woonde ze fijn in Gein. Maar Xenia ging samenwonen met een Driemonder en verhuisde hier naartoe. Beppie ging naar Huizen, maar moest iedere dag naar Amsterdam voor haar werk als hoofd secretariaat Pensioenbureau van ABN Amro. Dat was best zwaar. Totdat haar schoonzoon haar begin 2010 belde om vandaag nog een vrijkomend huis aan het Zandpad te komen bezichtigen. Beppie kocht het huis nog voor het op Funda werd gezet. Het voelde direct als een warme deken. Ze woont er, inmiddels gepensioneerd, naar volle tevredenheid.

Voor wie staat u klaar en wie staat er voor u klaar? Beppie Lucassen
Beppie is penningmeester van de Historische Kring Driemond. Komend weekend lanceert de Kring een tentoonstelling en boekje over de Middenstand in Driemond, naar aanleiding van een gedicht van wijlen de heer Millenaar die leverancier van levensmiddelen was. "Historie met Driemond heb ik niet", zegt Beppie. "Ik ben degene die achter de computer zit". Heel boeiend vindt ze alle verhalen van vroeger en heel leuk om te ontdekken hoe zo'n dorp er vroeger heeft uitgezien.

Beppie Lucassen heeft zich onlangs aangemeld als vrijwilliger bij MatchZO en draait er bardienst.
Vrienden en vriendinnen zijn belangrijk in haar leven. Elke zondag wordt er, als het weer het toelaat, met een clubje vriendinnen vanaf de parkeerplaats bij Ballorig gewandeld en ze doen ook mee aan de wandelmarathon van Egmond. Ze eten samen en gaan ook met elkaar op vakantie.
Ook tijdens dit gesprek komen er vriendinnen langs voor koffie en gezelligheid.
Beppie heeft niet alleen dochterlief en een schoonzoon in Driemond, maar ook 2 lieve kleinkinderen waar ze heel graag tijd mee doorbrengt.

Wat is uw favoriete plek in Driemond?
"Daar kan ik mijn kleinkinderen heel blij mee maken. Picknicken op een kleedje aan het kanaal en naar de voorbijvarende schepen kijken." Voor een wandeling met de hond van haar dochter is de route langs hetzelfde AR-kanaal favoriet. Ze vindt Driemond een leuk, kleinschalig dorp.
Het stratenplan kent ze uit haar hoofd. Buitenstaanders kennen Driemond niet. En al helemaal niet dat het een dorp is dat bij Amsterdam hoort.

Beppie hoopt dat het dorp bij het komende groot onderhoud grondig zal worden opgeknapt. Net zoals de Jacob Krusestraat in Gein, waar ze vroeger woonde. "Als je ziet hoe mooi het daar geworden is."

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!