mei 2016

Doel is een kampioenschap in de professionele klasse

Sinds wanneer woon je in Driemond?
Marieke is de derde telg van de familie Calis uit de Bletz-straat, ze wonen tegenover het oude Dorpshuis. "Die paardenfamilie", zegt ze zelf. Sportieve ouders,
4 kinderen, 6 paarden.het was er iedere dag een drukte van belang met werk, school, sport, het verzorgen en uit-laten van de paarden. Het gebeurde wel eens dat een van de pony's los brak en het dorp in liep. "Dan ging iedereen er achteraan. Meestal loopt het paard een bekende route en wisten wij waar we heen moesten. Het kwam altijd goed", vertelt Marieke. Ze is nu 21 jaar en woont samen met haar vriend, maar ze komt 2 keer per week naar 'huis' om paard te rijden. De familie Calis heeft geen 6 paarden meer, het zijn er nu nog 3.Marieke Calis

Voor wie sta je klaar en wie staat er voor jou klaar?
Marieke Calis sportte bij Driemond Fit, ze deed aan streetdance
en taekwondo. Drie jaar geleden meldde ze zich aan Yamato Gym in Weesp om te kickboksen. "Haar aanleg en talent vielen gelijk op. Ze is keihard en sportief", vertelt de vriend en assistent trainer van Marieke, Jeffrey Mulders. Samen werken ze hard aan haar kickbokscarriere. Ze heeft zich tot nu toe goed door alle wedstrijden in de amateurklasse heen geknokt. Doel is een kampioenschap in de professionele klasse. Ze wil beroepsmatig titelgevechten winnen.
Marieke traint 6 keer per week: kickboks, kracht en conditie.
Iedere maaltijd wordt erop aangepast en zeker bij de wedstrijden is het noodzakelijk om puur en gezond te eten. Het is een intensief fysieke sport. Dus, 3 eieren bij het ontbijt, goede vetten en 3 maal daags groenten op je bord. "Ik wil winnen voor mijn familie", zegt Marieke trots.
Haar moeder Els, die zelf topsporter in de schaatswereld was, is een belangrijke steun. "Ze geeft me adviezen over voeding en het belang van rust. Mijn moeder geeft me voor iedere wedstrijd ook een stevige massage. En bij de gevechten komen ze allemaal kijken en moedigen me het hardst aan, dat motiveert me enorm".

Wat is je favoriete plek in Driemond?
Ondanks dat Marieke hard op weg is furore te maken in de vechtsport als Nederlands kickboks kampioene blijft het Diemerbos favoriet. Ze komt er al sinds ze een kind was en kent alle bochten en paden. Op haar paard geniet ze van de rust en de omgeving. Het Diemerbos is Driemond voor haar.
Dorpscafe Villa Tante Bep is ook heel gezellig om langs te gaan. 's Avonds en in het weekend ontmoet je daar je vrienden en hoor je waarmee iedereen bezig is.
Marieke en Jeffrey doen er graag een drankje, maar niet na een training want dan is rust hun standaard ritueel. Op zaterdag 4 juni 2016 vecht Marieke voor haar positie in de B-klasse, 68 kg, tijdens de Battle in Amersfoort @ Sporthal Zielhorst. Ze belooft dat het een knallende partij wordt!

Facebook.com/Marieke.Calis
Facebook.com/YamatoGym

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!