'Faria, Faria, Faria'

Sinds wanneer woont u in Driemond?
Het valt even niet mee voor Hannes Scheltinga om zich te herinneren sinds wanneer hij in Driemond woont en waar hij daarvoor woonde. Hannes was 27 toen hij met zijn vrouw uit Abcoude naar de Herfststraat verhuisde. En juist daar is hij gisteravond gebeten door een hond. Het beest viel hem aan terwijl hij in zijn scootmobiel naar huis reed. Scheltinga laat zijn verwondingen aan arm en been zien. De huisarts is net geweest om hem een injectie te geven. "Als het zo zeer blijft doen moet ik hem morgen weer bellen". Niet zo raar dus, dat je je leven van 60 jaar geleden even niet zo makkelijk herinnert.
Hannes woont alleen. "Ik heb een leuke vrouw gehad. Helaas is ze jong overleden, ze was pas 62,"zegt hij. Ze kregen 3 kinderen, een dochter en 2 zonen. Allemaal wonen ze in Driemond. "Ik heb mijn huis geruild met mijn zonen, zij wonen nu in de Herfststraat. Mijn dochter woont een straat verderop en mijn kleindochters ook."Hannes Scheltinga

Voor wie staat u klaar en wie staat er voor u klaar?
Kort geleden viel Hannes en verbleef daardoor lang in het ziekenhuis. Vier weken in het Amsterdamse VU ziekenhuis en daarna nog 4 in een revalidatiekliniek. In die tijd heeft hij veel kaarten ontvangen, vooral uit Driemond. Dat heeft hem goed gedaan. Bij de seniorensoos was iedereen blij om hem weer terug te zien. "Daar kunnen ze me nog niet missen hoor", lacht hij.
Voorheen hielp de dochter van Hannes hem iedere dag met zijn steunkousen. Sinds hij ontslagen is uit het ziekenhuis hoeft dat niet meer. Er komt nu iedere ochtend en iedere avond een zuster en eens per week een hulp die zijn huisje schoonmaakt. Hannes is daar blij mee. En ook dat die last weg is bij zijn dochter, want zij heeft het al zo druk met haar eigen leven.
Helemaal in zijn sas is Hannes met een beetje zonneschijn en zijn fonkelnieuwe scootmobiel. Dan rijdt hij voor boodschappen naar Weesp of naar Muiden, gaat hij koffiedrinken bij boer Beukeboom in 't Gein en zal hij zijn vriend weer bezoeken in het bejaardenhuis.
Volgende maand komt zijn zus uit Tiel enkele dagen bij hem logeren. Dan gaan ze er samen op uit. Een middagje Amsterdamse Poort staat standaard op hun programma.

Wat is uw favoriete plek in Driemond?
Nog zo'n lastige vraag. Zijn achtertuin misschien? Maar daar moet de heg nodig gesnoeid worden. Hannes hoop dat iemand dat binnenkort voor hem zal doen.
Mijn oog valt op een diploma 'Orgeldraaien', dat aan de muur hangt. "Hannes veert op. Ik zal u eens wat laten zien". We bekijken de film van zijn verjaardag '85 Lentes jong', een uiterst vrolijke avond die met familie en vrienden dansend en zingend werd doorgebracht in het Speeltuingebouw. Een Brabantse zanger, die ook nog accordeonist en DJ is krijgt alle voetjes van de vloer. Ook zien we Hannes op zijn mondharmonica. Hij speelt 'Faria, Faria, Faria'en zet daarna in met 'Lang zal hij leven in de Gloria'!

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!