januari 2016

Als je de tijd vergeet en geniet van wat je beleeft, is iedere dag even fijn!

Sinds wanneer woon je in Driemond?
Ze woonde met haar zoon Ruben en haar man in Amsterdam, vlakbij het bij het Scheepvaartmuseum. Maar toen Esther Worthington zwanger was van een tweeling ging het gezin op zoek naar meer ruimte. Manlief Ross werkte toen in Weesp en Esther is een geboren en getogen Hilversumse, dus zochten ze in deze omgeving naar een huis en vonden dat aan het Zandpad-Driemond. Dat is nu bijna 18 jaar geleden. Het was rond Koninginnedag en iedereen was verkleed, herinnert Esther zich. Op het eerste gezicht leek niets te dol in Driemond, maar dat viel in het dagelijkse leven reuze mee. Esther Wortingthon

Inmiddels staat hun woning ruim 10 jaar in de Welsumerstraat, maar hun meest vertrouwde vrienden in Driemond wonen aan het Zandpad.
"In Amsterdam woonden we in een leefgemeenschap en vroeger bij mijn ouders thuis was het een zoete inval, je kon er altijd aanschuiven om mee te eten en de postbode kwam koffie drinken. Mijn ouders hadden zelf 4 kinderen, maar we hadden ook vaak pleegbroers en -zusjes in huis. Ik ben gewend om te delen en heb geleerd om niets vreemd te vinden. Dat is eigenlijk wat ik nu probeer uit te leggen, het lijkt alsof ik in Driemond niet zomaar mezelf kan zijn. Er wordt snel over je gesproken wanneer je afwijkt van de norm".

Esther heeft een droom voor de toekomt, waarin ze samen met haar man in een vrolijk volkswagen busje rond toert. Het is niet slechts een droom, want ze spaart er werkelijk voor.
Straks moeten we kiezen, er komt een kruispunt aan. En eigenlijk maakt het niet uit welke weg we gaan. Het duurt misschien wat langer tot we er zijn. Maar als je de tijd vergeet en geniet van wat je beleeft, is iedere dag even fijn!

Voor wie sta je klaar en wie staat er voor jou klaar?
Haar zoon is nu 23, woont in Weesp en gaat als een speer. Tweeling 'Romy-Sophie' woont nog thuis en de meeste zorg gaat naar hen en hun vrienden. Haar man heeft een goede baan en reist regelmatig voor zijn werk. Esther bevindt zich in een luxe positie en werkt of helpt waar ze nodig is. Ze werkt als vrijwilliger in verpleeghuis Beth Shalom in Amsterdam, waar phychogeriatrische clienten wonen in een warme omgeving die aansluit bij hun Joodse zorgbehoeften. Ze geniet van de kleine beetjes extra zorg die ze de ouderen kan bieden.

In Driemond begeleidt ze sinds enkele maanden een Indonesische vrouw die graag beter Nederlands wil leren spreken. Ze hebben het vooral gezellig met elkaar.

Wat is je favoriete plek in Driemond?
Esther's man Ross is Engelsman. "Daar zal je in een dorpje als dit zeker 3 cafe's vinden. Voor hem was het dus echt nodig en wij vinden het helemaal geweldig dat er eindelijk een cafe is in Driemond. Ik voel me gelukkig wanneer we samen gearmd van Villa Tante Bep naar huis waggelen", lacht ze.

Ook de mozaiekbank en de hemelboom aan de waterkant tussen de Kasteleinstraat en de Barnevelderstraat vindt ze een unieke plek in het dorp. "Al zou ik deze plek liever als dierbaar dan favoriet willen omschrijven", zegt Esther. "Het is een troostplek die me blij maakt. We hebben een hele mooie gedenkplek mogen maken voor Sidney Vos, maar het is vooral een openbare ontmoetingsplek met een bijzonder verhaal".

Stichting Dorpsraad Driemond

De Stichting Dorpsraad Driemond komt al meer dan 40 jaar op voor de belangen van de Driemonders.
Meer weten? Ga dan snel naar de pagina's van de Dorpsraad!